Ска, пънк, реге, политика, ракия, социални текстове и балкански ритми... Едва

...
Ска, пънк, реге, политика, ракия, социални текстове и балкански ритми... Едва
Коментари Харесай

Dubioza kolektiv с изненадваща визита в София следващата седмица

Ска, пънк, реге, политика, ракия, обществени текстове и балкански ритми... Едва ли за някого има подозрение, че това е Dubioza kolektiv, която България познава и обича.

Малко повече от месец преди огромния концерт на ексцентричната босненци у нас на 5 юли, Dubioza kolektiv идват в София на къса планувана промовизита с детайли на изненада. Това оповестяват уредниците, представени от ZRockradio.

Празнуване на кръгла годишнина – 20 години, откогато са на сцена, и настоящ албум – Agrikultura, серия от медийни изяви и спонтанна среща с почитатели са измежду плануваните от музикантите от Босна и Херцеговина интензивности за дните сред 19 и 21 май в столицата. Жълто-черната седморка е като самозахранващо се динамо и трите ѝ дни в България са запълнени с задължения, пишат още промоутърите.

Шарената тайфа ще гостува и в радио Z-Rock за мини концерт онлайн в ефир в петък, на 19 май в следобедния блок, а вечерта музикантите ще влязат в ролята и на бармани в " Строежа ".

На другия ден Dubioza kolektiv са канени в утринните тв блокове, а следобедните часове за непокътнати за срещи с почитателите им, инцидентни късметлии и нищо неподозиращи посетители и поданици на столицата.

Точна информация за часа и мястото на тези срещи – без подготовка и без предварителни билети, може и да се появи в интернет пространството в дните преди събота, 20 май.



За познавачите - това не е първата сходна дивотия от невероятните босненци - при предишни свои идвания те докараха до транс минувачите в подлеза на СУ " Св. Климент Охридски ".

Иначе Dubioza kolektiv ще направи голям концерт на 5 юли 2023 на откритата сцена на Aрена София (Столичен колодрум) в Борисовата градина по покана на Строежа и Fest Team и интензивните ѝ дни в България в края на идната седмица са свързани с неговата промоция.


Билетите за концерта на Dubioza kolektiv на 5 юли в Арена София са в продажба в мрежата на TICKETSTATION.BG.

Dubioza kolektiv е основана през 2003, като от този момент насам се трансформира в една от най-популярните модерни банди, идващи от Балканите. Авангардният им жанр се характеризира като „ кросоувър “ с детайли на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански претекстове. Текстовете им са на тематики за мира, разбирателството, толерантността, рецензия против бюрокрацията и политически фигури, срещу ксенофобията и прочие
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР